Verwarm de oven voor op 175 C. Spreid de kokosrasp daarop uit en rooster het in de oven tot het lichtbruin is. Even opletten want het gaat heel snel. Vijf minuten is soms al teveel. Even bijblijven dus.
Doe de melk samen met de geroosterde kokosnoot in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat dit een half uur staan.
Meng de kokosmelk, de suiker en de slagroom in een andere kom met de kokoslikeur en de limoenrasp (optioneel trouwens, maar wel lekker) en roer dit goed door.
Als je geen stukjes kokos in je ijs wilt zeef je het melk/kokosmengsel eerst. Maakt het je niet uit dan doe je het bij je slagroom mengsel en roert dit goed door.
Zet in een kom in de koelkast tot het goed koud is geworden (of zet in een grotere kom met ijsblokjes gevuld)
Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. Schep het vervolgens in een kom en zet deze in de vriezer.