Let op: dit recept is nagenoeg paleo of whole30 proof. In dat geval moet je de panko vervangen voor amandelmeel en laat je de doperwten desgewenst weg.
100gramverse doperwtenof diepvries als je die niet kunt vinden
tuinkers of broccoli cressoptioneel
peper
zout
Instructies
Maak het gehakt door de ingrediënten bij elkaar te doen en goed door te mixen. Voeg meer of minder panko (grof paneermeel) als het gehakt te nat is. Eet je paleo of whole30 vervang de panko dan door amandelmeel. Voeg tabasco naar smaak toe.
Draai mooie kleine balletjes van. Verhit een koekenpan en bak de balletjes mooi bruin. Voeg de tomaten eraan toe en laat het geheel even doorkoken tot de balletjes gaar zijn.
Voeg peper, zout en tabasco toe aan de tomatensaus. Indien nog wat te slap dan kun je er een beetje mosterd bij voegen.
Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine.
Kook de doperwtjes even kort (ongeveer 5 minuutjes)
Verhit een koekenpan en bak de bloemkool aan, voeg de doperwten eraan toe en peper en zout. Bak even lekker door en serveer met de gehaktballetjes. Bestrooi eventueel voor serveren met de cress