Makkelijke en snelle pizza's van tortilla's uit de koekenpan.
Heerlijk als snelle maaltijd of als snack wanneer je vrienden op visite krijgt.
Voorbereidingstijd: 5 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 15 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
De basis:
4 tortillawrapsvan die zachte uit een pak
1zakjegeraspte kaas100 gr
4bosuitjesin dunne ringetjes gesneden
12cherry tomaatjesdun gesneden
Extra topping voor de surfpizza:
1blikjetonijn in olie160gr
12zwarte olijvenin dunne ringetjes gesneden
1/2jalapeñoin hele dunne ringetjes gesneden
Extra topping voor de turfpizza:
4plakjes hamin dunne reepjes gesneden
4plakjes chorizoin dunne reepjes gesneden
beetje knoflookolieof lekkere chili olie
Instructies
Open het blikje tonijn en laat dit even uitlekken in een vergiet. Zet alle ingrediënten klaar op het aanrecht, zodat je zo dadelijk snel een pizza kunt vullen.
Bak in een droge koekenpan (zonder olie) een tortillawrap voor ongeveer 2 minuten op één kant. Draai dan de wrap om en bedek hem met een topping.
voor de surfpizza bedek je de wrap met een beetje geraspte kaas, tomaatjes, tonijn, olijfringetjes en peperringetjes. Voor de turfpizza maak je een topping met een beetje geraspte kaas, tomaatjes, hamreepjes en chorizoreepjes.
Zet het vuur onder de pan laag en doe dan een deksel op de pan. Laat de wrap/pizza op deze manier een minuut of drie garen. Schep de wrap/pizza uit de pan en maak vervolgens een volgende met een topping naar keuze. Je kunt de pizza's het beste even warm houden in een voorverwarmde oven van 80 graden. Of, beter nog, je werkt met twee pannen, zodat je twee pizza's per keer kunt maken.
Snij de pizza's met een pizzames in acht puntjes, druppel er wat lekkere knoflookolie overheen en ik zeg: "Lekker kanen voor de buis met Masterchef."
En natuurlijk kun je wat beleg betreft, weer eindeloos variëren, he? Denk bijvoorbeeld ook aan beleg als: geitenkaas, salami, stukjes gerookte kip, rucola of artisjokhartjes.