Deze kikkererwten zijn heerlijk als snackje maar ook lekker als je ze over een salade strooit of als croutons in de soep.
Voorbereidingstijd: 5 minutenmin
Bereidingstijd: 45 minutenmin
Totale tijd: 50 minutenmin
Porties: 6personen
Ingrediënten
500grkikkererwten uit blik
1elpaprikapoeder
1elgemalen komijn
2tlchilivlokken
2elmaple syrupahornsiroop
sap van 1 limoen
olijfolie
zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Laat de kikkererwten uitlekken (spoel ze ook even af) en spreid ze uit op een grote bakplaat.
Strooi de paprika, komijn, chili vlokken en zout en peper eroverheen en bedruppel met de citroensap, de maple syrup en de olijfolie. Roer alles goed door zodat alle erwten een laag krijgen.
Rooster voor ongeveer 45 minuten in de oven of tot ze lekker krokant zijn