optioneel: als je nog geen vlees in de pastasaus hebtzoals mij overkwam, neem dan ook nog 250 gram rundergehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200° en kook de aardappels tot ze gaar zijn (als je met een mes erin prikt, moeten ze eraf vallen). Wanneer je voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt hoef je ze niet te koken. Giet de aardappels af en laat even afkoelen voor je ze in plakjes snijdt.
Wanneer je geen vlees in de pastasaus had zitten, bak dan het rundergehakt rul met peper, zout en kruiden naar jouw keuze (beetje oregano en tijm erdoor zijn heerlijk!). Wanneer het gehakt gaar is, schep je dit door de pastasaus.
snij de aubergine in de lengte in dunne plakken (TIP: met een goede kaasschaaf kun je ook mooie lange plakken maken) en rooster deze even in de koekenpan of contactgrill tot ze zacht zijn.
Pak een ovenschaal en schep hierin een bodem van de pastasaus. Leg hierop de lange plakken aubergine en schep hier weer een laag pastasaus overheen. Daarop leg je een dakje van de aardappelschijfjes en hierover giet je nog een flinke lepel van de pastasaus. Maak de moussaka af met een laag geraspte kaas en zet die voor een half uur in de oven.
Zet de laatste 4-5 minuten de grill van je oven even aan als je die hebt. Want daarmee krijg je een krokante kaaskorst op de moussaka