Snij eerst al je groentes voor de chili con carne klein. Pak vervolgens een flinke pan, verhit hierin de olijfolie (of kokosolie) en doe alle groenten erbij. Roer even goed door. Voeg de kaneel, komijn en chilipoeder toe. Laat dit even bakken en roer elke minuut even door. Als de groenten zacht zijn en een beetje gekleurd (minuutje of 7) voeg je de uitgelekte bonen en kikkererwten eraan toe samen met de twee blikjes tomatenblokjes
Breek het gehakt in stukjes en voeg dit erbij. Als er teveel grote klonten gehakt in zitten breek je die met een pollepel apart.
Doe water in een van de blikjes tomatenblokjes en voeg dit eraan toe. Doe de balsamico erbij. Roer alles goed door en laat ongeveer een kwartiertje pruttelen met deksel half op de pan. Om de smaken echt goed in te laten trekken kun je het tot een uur laten pruttelen op laag vuur.
Serveer met verse koriander of peterselie naar wens.