Breng de eieren in een pan met koud water en een klein beetje zout aan de kook en laat ze in 5 minuten hard koken.
Laten schrikken onder de koude kraan en hierna laten afkoelen en pellen.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan (gaat heel snel, dus blijf opletten) en hak ze daarna in grove stukjes.
Snij de eieren overdwars doormidden en lepel het eigeel er voorzichtig uit. Doe dit in een kom en prak met een vork.
Voeg hierna mayonaise, tijm, tabasco en mosterd toe en meng tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper en doe het mengsel in een spuitzak met brede spuitmond.
Spuit een dikke toef eimengsel in ieder half ei en strooi hierover wat gehakte pijnboompitjes en paprikapoeder.
Maak tenslotte af met een doormidden gesneden olijf (lichaam van de spin) en de tweede helft van de olijf in zes of acht dunne reepjes (pootjes van de spin) op de vulling te leggen.
Je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren met de kruiden in het eimengsel, dus doe gerust ns gek en gooi er wat andere smaakmakers doorheen.
Voor een bloederig effect kun je natuurlijk ook heel goed wat druppels ketchup gebruiken of een flinke lik ketchup door het eimengsel roeren.