Spruitjessalade met kastanjedressing | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Warme spruitjessalade met kastanjedressing en blauwe kaas

Maak het recept veganistisch door de slagroom te vervangen door bijvoorbeeld kokosroom of amandelmelk. De blauwe kaas kun je in dat geval weglaten en de ui ed. bakken in olijfolie in plaats van boter.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 250 gr spruitjes geschaafd in de magimix of dun gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 1 el venkelzaad
  • boter om in te bakken
  • peper/zout
  • 50 gr hazelnoten geroosterd en gehakt
  • 100 gram farro
  • 50 gram blauwe kaas ik gebruikte Danablue

Voor de kastanjedressing

  • 150 gr kastanjepuree in blikje met alleen water, zonder suiker!
  • 200 ml slagroom
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 takje tijm blaadjes alleen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Smelt de boter in een koekenpan of wok en bak de ui, knoflook, het venkelzaad en de geschaafde spruitjes langzaam tot beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de kastanjedressing door de kastanjepuree te mengen met de slagroom en langzaam te verhitten. De kastanje is vrij stevig dus druk het met een lepel uit elkaar en haal op het laatst even een staafmixer door het mengsel om het glad te maken. Je wilt geen klonten kastanje in je mond... :)
  • Breng op smaak met de chili, tijm en peper en zout en serveer bij de salade.
  • Voor serveren doe je de farro in twee borden, schep de spruitjes erop en sprenkel de hazelnootjes en stukjes blauwe kaas erover.