Leuk en apart idee voor een kleine appetizer of een snack. Zelfgemaakte bakjes van brood met hierin wat lekker op smaak gebrachte tartaar.
Ideaal voor Kerst, Sinterklaas of Oud en Nieuw.
Voorbereidingstijd: 5 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 5
Ingrediënten
5witte boterhammen
1elfijngehakte tijm of kant en klare Provençaalse kruiden
100grgoede tartaarliefst van de slager, die heeft echt meer smaak. Kenners vragen of de slager tartaar van ossenhaas voor je maakt
1tlworcestersaus
1tltabasco
1elkappertjesfijn gehakt
1tlmosterd
2elbosuiragfijn gesneden
Instructies
Snij de korsten van de witte boterhammen en rol ze dan met een deegroller plat tot ze nog maar een paar millimeter dik zijn.
Smeer de platgewalste boterhammen in met olijfolie en sprenkel dan de kruiden eroverheen. Pak een muffinblik en druk de platte boterhammen in de vormpjes goed aan.
Zet het muffinblik een kwartiertje op 180 graden in de oven, tot de bakjes krokant en goudbruin zijn.
Breng ondertussen de tartaar op smaak met de bosui (hou een beetje apart voor later), peper, zout worcestersaus, tabasco, kappertjes en een beetje mosterd.
Vul de broodbakjes met de tartaar en sprenkel over ieder bakje wat van de ragfijne bosui die je achter hebt gehouden.