Cantharelle hartige taartjes met blauwe kaas en pecorino
Dit lekkere recept met cantharellen is makkelijk en ook goed om mee te variëren
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 25 minutenmin
Totale tijd: 35 minutenmin
Porties: 4taartjes
Ingrediënten
4plakjes bladerdeeg
200grcantharellen paddenstoelen
100grBlauwe kaas. Ik gebruikte Castello Blue welke lekker romig is en mooi smelt met de paddenstoelen maar je kunt elke kaas gebruiken die je lekker vind.
50grPecorino. Omdat de castello lekker is maar wel wat van zijn sterkte verliest als ie warm wordt heb ik er pecorino overheen geraspt. Parmezaan kan ook goed
Instructies
Verwarm de oven voor op 225˚C.
Maak de cantharellen schoon en snij in kleinere stukjes. Hou er rekening mee dat het in je vorm moet passen en je wilt geen grote stukken maar ook weer niet te klein. Doe ze in een kom en schud even om met zout, peper en wat olijfolie.
Neem de ontdooide bladerdeeg en leg wat van de paddenstoelen in het midden. Zorg ervoor dat de kanten vrij blijven. Je mag er best een bergje van maken. Ze slinken ook nog wat in de oven. Doe er lekker veel van de blauwe kaas op in blokjes of klontjes. Zorg dat je dat een beetje redelijk verdeeld.
Doe wat eidooier aan de zijkanten van het bladerdeeg en vouw dit creatief dicht in een soort mandje. Vouw het zo dat de kaas binnen blijft als het begint te smelten. Bovendien worden de randen zo lekker krokant.
Leg op een bakplaat en zet voor ongeveer 12 minuten in de oven op hoge temperatuur. Verlaag deze dan tot 190˚C en bak dit voor nog eens 15 minuten tot goudbruin en krokant.