Doe de melk in een steelpannetje en verhit op medium tot net warm genoeg om de boter te smelten. Zorg dat het goed gesmolten is zodat het beter verdeeld door het beslag
Doe de boter in een kom en giet de warme melk erover. Zet apart.
In een kleine kom doe je de gist over het warme water en zet dit even apart voor 5 minuten. Het moet een beetje gaan schuimen. Na 5 minuten giet je het gist mengsel in een grote kom van een KitchenAid (oid) en voeg je de melk en boter mengsel toe. (zorg dat het lauw is en niet heet!)
Voeg de eieren, suiker, zout, nootmuskaat en de helft van de bloem toe. Gebruik het platte attachment van je mixer (als je die hebt) en combineer de ingredienten op lage snelheid tot de bloem geheel is opgenomen. Zet hem dan op medium en klop nog even goed door.
Voeg de overgebleven bloem toe, combineer eerst weer op lage snelheid en dan hoger en klop goed door. Zet de deeghaak erop en klop op medium tot het deeg loslaat van de zijkant en glad wordt, ongeveer 3 tot 4 minuten. Als je geen deeghaak hebt kneed je met de hand tot je deeg glad en niet plakkerig is.
Doe over in een ingevette kom, dek af en laat een uur rijzen of tot verdubbeld in volume
Op een goed met bloem bestoven oppervlak rol je je deeg uit tot ongeveer 10mm dik. Gebruik twee verschillende maten om uit te snijden tenzij je een donut steker hebt. Anders neem je een grotere ring voor de buitenkant en een kleinere voor de binnenkant. Steek je rondjes uit en doe over op een licht met bloem bestoven bakplaat en laat nog eens 30 minuten rijzen.
Verhit je olie tot 185 ˚C.
Laat de donuts voorzichtig in de olie zakken, 3-4 tegelijk. Frituur voor 1 minuut per kant of tot goudbruin. Doe over naar een rek en laat afkoelen voor 15-20 minuten voor je glazuur erop doet.