Lekkere vegetarische burger met pompoen en halloumi
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Totale tijd: 40 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
1flespompoen
oregano
250grhalloumi
tomaat
1turks brood of pita broodjes
Instructies
De plakken kun je het makkelijkste maken met de hals van de flespompoen. Snij die eraf en snij hier plakken van. Nigella heeft het niet over het verwijderen van de schil en dat heb ik eraan gelaten maar ik vind het zelf niet lekker. Voor mij dus volgende keer zonder schil.
Pak een bakplaat en besmeer die met olie. Leg de plakken hierop en bestrooi met oregano. Draai ze om en doe dit ook voor de andere kant. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot gaar.
Snij de halloumi in plakken (net zoveel als je pompoen plakken) en beleg elke plak pompoen met een plak halloumi en zet weer terug in de oven voor nog eens tien minuten.
Haal eruit en serveer op een broodje, pitabroodje of Turks brood met sla en plakjes tomaat erop.