Ramen noodle soep met buikspek | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
2.67 van 3 stemmen

Ramen noodle soep met buikspek

Porties: 4

Ingredi├źnten

Voor de bouillon

  • 750 ml kippenbouillon
  • 450 ml water
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl worcestersaus
  • ┬Ż tl Chinese 5 spice kruiden
  • cayenne of chili peper
  • 1 tl witte suiker
  • 2 stukjes gember
  • stukje lemongrass

Hoisinsaus (kant en klaar kan natuurlijk ook)

  • 4 el sojasaus
  • 2 el pindakaas met stukjes noot
  • 1 el honing
  • 2 tl balsama
  • 1/8 tl knoflookpoeder
  • 2 tl sesamolie
  • 20 druppels tabasco
  • 1/8 tl zwarte peper

Topping

  • Oosterse paddestoeltjes maar dit kan ook gewone champignons of kastanjechampignons zijn
  • Aziatische buikspek gegaard
  • Broccoli even kort gekookt
  • 4 eieren
  • ramen noodles

Instructies

  • Doe alle ingredienten voor de bouillon in een grote pan en breng aan de kook. Laat vervolgens tien minuten zachtjes pruttelen.
  • De ingredienten voor de hoisin saus doe je bij elkaar en roer dit goed door tot het een geheel vormt.
  • Meng het buikspek met een paar flinke eetlepels van de hoisin saus en roer dit even door. Laat dit een paar minuten intrekken
  • Kook ondertussen de eitjes, de noodles en de broccoli.
  • Bak het buikspek even op hoog vuur tot het krokant is, laat uitlekken en zet apart.
  • Neem vier grote kommen en doe hierin de noodles. Giet de bouillon erop. Leg de broccoli, paddestoeltjes en eieren erop. Leg hierop het krokante buikspek en zorg dat het niet meteen in de bouillon valt. Dan ben je het krokante kwijt.
  • Schep er nog wat van de hoisinsaus over en eet meteen