125gpure chocolain stukjes (of gebruik chocolate chips)
Voor de topping
150groomkaas
55gpoedersuiker
2elsinaasappelsap
10gcacao
100gzachte boter
1tlGrand Marnier
extra: rasp van 1 sinaasappel voor garnering
Instructies
Oven voorverwarmen 170C
Bakblik (ik gebruikte een een mini sandwich blik, maar een mini muffinblik, brownieblik 20x24 of regulier cakeblik kan ook)
Cakebeslag
Alle ingrediënten, behalve de chocola, mogen in één grote kom. Met een mixer meng je alles en mix je twee minuten tot je een egaal beslag hebt. Schep de chocola door het beslag.
Afhankelijk van je vorm schep je nu je blik 2/3 vol of giet alles in z'n geheel in het bakblik. Kleine cakejes voor 20-25 min in de oven, grote cake ongeveer 50 min. Controleer met een sateprikker of je cake goed gaar is.
Chocolade sinaasappeltopping
In de tijd dat je de cake helemaal laat afkoelen maak je de topping. Mix hiervoor alle ingrediënten goed tot je een egaal geheel hebt. Doe dit in een spuitzak en bewaar buiten de koelkast tot je cake goed is afgekoeld. Heb je kleine cakejes gemaakt, snijd dan de bovenkant voorzichtig eraf. Halveer de
Halveer de cakejes daarna. Met een gekarteld mes gaat dit het makkelijkst. Spuit wat van de vulling op één helft, zet de andere helft erop en garneer de bovenkant met nog wat van het chocolade/sinaasappelmengsel. Garneer met wat extra sinaasappelrasp. Herhaal met alle cakejes.
Kies je voor één grote cake dan zou ik alleen de bovenkant garneren. Zet koud weg tot gebruik.
Haal de cakejes een half uurtje voor serveren uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Bestrooi voor serveren met nog wat poedersuiker. Genieten maar!