Aardappeltjes uit de oven met een romige chorizo vulling
Heerlijke ingekerfde aardappeltjes uit de oven met een zachte laag mon chou en uitgebakken chorizo.
Met deze piepers ga je gegarandeerd je gasten imponeren.
Verwarm de oven voor op 200°. Laat de klontjes boter in de olijfolie in een braadslee even smelten in de oven. Snij de aardappeltjes voor twee derde in de breedte in. Maak plakjes van ongeveer 2 mm dik en doe in iedere aardappel drie tot vier naaldjes rozemarijn tussen de schijfjes. Leg de aardappeltjes in de gesmolten boter en zet de braadslee een uurtje in de oven. Lepel iedere twintig minuten wat van het bakvocht over de aardappeltjes.
Bak in een koekenpan de plakjes chorizo krokant en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Hak de krokante plakjes vervolgens tot een fijne crumble.
Meng de mon chou in een kom met de knoflookolie, paprikapoeder, gehakte chorizo en peper en zout. Hou een klein beetje chorizo kruim apart.
Haal de aardappels uit de oven en schep op iedere hete pieper een lepeltje van de mon chou crème. Besprenkel de mon chou met het laatste beetje chorizo kruim