Spelt salade met geroosterde pompoen en granaatappelpitjes | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Spelt salade met geroosterde pompoen en granaatappel

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen ongeveer 375 gr, geschild en in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el komijn zaadjes
  • 250 g spelt
  • 140 g gedroogde cranberries
  • 200 g granaatappel zaadjes
  • 100 g geroosterde hazelnoten
  • klein bosje dille fijn gehakt
  • klein bosje peterselie fijn gehakt
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 200 g feta verkruimeld

Dressing

  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 4 el heldere honing
  • 4 el appelciderazijn of sherry azijn
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen

Instructies

  • Snij de pompoen in blokjes en doe in een ovenschaal. Oven voorverwarmen op 200 ˚C. Bestrooi de pompoen met de komijn, olijfolie en peper en zout. Zet in de oven voor ongeveer een half uur of tot de pompoen is zacht
  • Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en hou onder de koude kraan. Laat verder afkoelen.
  • Doe de hazelnoten, spelt, peterselie, dille, ui, gedroogde cranberries, granaatappel pitjes en feta samen in een grote kom en hussel door elkaar.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en op smaak te brengen met zout en peper. Doe een gedeelte door de salade.
  • Zodra de pompoen gaar is meng je die ook door de salade, schep op borden en serveer met de rest van de dressing.

Nutrition

Calorieën: 697kcal, Koolhydraten: 92g, Eiwit: 19g, Vet: 33g, Verzadigd vet: 8g, Cholesterol: 33mg, Natrium: 436mg, Kalium: 876mg, Vezels: 13g, Suiker: 34g, Vitamine A: 10162IU, Vitamine C: 26mg, Calcium: 302mg, Ijzer: 7mg