optioneel: verse munt of peterseliegrof gesneden en naar smaak
grof zeezoutbij voorkeur Maldon
Instructies
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het komijnzaad en de chili flakes voor ongeveer 1 minuut, tot het komijnzaad geroosterd is.
Zet het vuur lager en voeg de knoflook toe. Roer voortdurend en bak de knoflook voor ongeveer 3 minuten tot het goudbruin is, maar laat het niet aanbranden.
Voeg de bacon en de uitgelekte kikkererwten toe en zet het vuur weer wat hoger. Roer voortdurend totdat de bacon gaar is en de kikkererwten warm zijn.
Doe het kikkererwtenmengsel in een grote kom en roer de sinaasappelrasp en –sap erdoor. Meng ook de komkommer en wortelreepjes door de kikkererwten en eventueel wat verse munt en/of peterselie.
Breng op smaak met zeezout en eet de salade lauwwarm.