Een heerlijk gehaktbrood met zoete tonen door de abrikoos. Ideaal om je Valentijn mee te verrassen!
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 55 minutenmin
Totale tijd: 1 uuruur10 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
1/2Oranje pompoenin blokjes van ongeveer 2 cm
200grongezouten walnotenongezouten
150grgedroogde abrikozenin dunne reepjes gesneden
1uifijn gesnipperd
1teenknoflookgeperst
50grongezouten boter
50grbloem
100mlmelk
500grgehakthalf om half
2eieren
2tlchinese all spicefive spice
olijfolie
zout n peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°. Meng in een grote kom de pompoenblokjes met peper en zout en wat olijfolie door elkaar. Strooi de pompoenblokjes op een bakplaat en leg de walnoten ernaast en zet de plaat voor een minuut of 10 in de oven
Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en fruit hier de knoflook en ui in tot de ui glazig is. Roer de bloem door dit mengsel en laat dit een klein minuutje meebakken. Doe dan de melk erbij en roer door tot je een deegbal krijgt. Schep de deegbal uit de pan en laat deze in een ruime kom even afkoelen
Haal de bakplaat uit de oven en laat de pompoen en de noten even afkoelen. Hak twee derde van de noten in grove stukken en houd de rest apart voor garnering. Zet de temeperatuur van de oven terug naar 180°
Doe het gehakt, Chinese kruiden, eieren, pompoen en twee derde van de abrikoosreepjes bij het deeg en meng dit goed door elkaar tot je een stevig gehaktdeeg hebt. Voeg zout en peper naar smaak toe
Doe het gehaktmengsel in een taartvorm (het liefst een hartvormige taartvorm) en druk dit goed aan. Gebruik de resterende walnoten en abrikoosreepjes om de bovenkant van de taart te garneren. Dek daarna af met aluminiumfolie en zet het gehaktbrood voor 45 min in de oven. Haal de laatste 10 min het aluminiumfolie van het brood. Hierna het gehaktbrood uit de oven halen en ongeveer een minuut of 10 laten afkoelen
Snij van het gehaktbrood mooie dikke plakken en serveer deze met lekker brood of een groene salade. Happy Valentine!