Aduki bonen schotel met chorizo en gehaktballetjes
Adukiboontjes zijn kleine bruine boontjes. Je kunt ze meestal alleen gedroogd vinden (Mahuna heeft ze in de collectie. O.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn) dus let even op dat ze een paar uur moeten weken voor je ze kunt koken. Je kunt de aduki boontjes eventueel ook vervangen door zwarte bonen of andere bonen.
Verhit 1 el olie in braadpan op hoog vuur. Bak chorizo uit en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid het gehakt en draai hier mooie gehaktballetjes van.
Bak in de chorizopan de gehaktballetjes bruin. Haal de balletjes uit de pan. Voeg meer olie toe. Bak de wortel, ui, bleekselderij in de pan. Voeg knoflook, tijm (blaadjes) en salie (gesneden) toe en bak 2-3 minuten of tot de aroma's vrijkomen.
Voeg de tomaten, bouillon en de bonen toe en breng aan de kook. Laat vijf minuten indikken
Voeg de balletjes weer toe en laat pruttelen tot ze gaar zijn.
Schep de spinazie erdoor tot het slinks.
Strooi aan het eind de uitgebakken chorizo erover en serveer met geroosterde ciabatta