Deze heerlijke mango mousse is een ideaal en makkelijk kerstdessert
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Koeltijd: 4 uuruur
Totale tijd: 4 uuruur25 minutenmin
Porties: 6personen
Equipment
6 glazen
Ingrediënten
2flinke mango'sof drie kleintjes
1tllimoenoptioneel
6-7elsuikerals de mango niet zo zoet is
1eiwit
2gelatine blaadjes
200mlslagroom
handvol pistache nootjesom te serveren
150mlslagroom extra om te serveren
granaatappelpitjesom te serveren
Instructies
Snij de mango's en doe al het vlees in de bak van een staafmixer of keukenmachine. (zonder de pit en schillen!) Pureer tot het glad is. Proef even hoe het smaakt: zoet genoeg? Dan geen extra suiker. Beetje zuur? Dan suiker toevoegen. Beetje melig? Dan limoen toevoegen.
Klop het eiwit tot schuimig en voeg dan de suiker toe indien je die gebruikt. Klop tot het eiwit stijf is.
Doe de blaadjes gelatine in een kom en dek deze af met koud water. laat minimaal 5 minuten weken in het water. Knijp dan uit en los ze op een in pannetje met twee el heet water (niet kokend!) Roer tot het opgelost is en roer dan door de mango puree.
Klop 200 ml room tot zachte pieken (met of zonder suiker, jouw keus!) Roer 4 el van de room door mango, doe dan de rest erbij. Roer goed door voeg dan het eiwit toe en vouw dit door de mango puree. Schep in 6-8 glazen en zet ze in de koeling om op te stijven. Minimaal 3-4uur.
Om te serveren; klop de extra slagroom en garneer de mousse met de slagroom en de pistache of de granaatappelpitjes