500grspruitjesschoongemaakt en onderaan met een mesje ingekerfd
1preigewassen en in ringetjes gesneden
1jalapeño of groene peperin kleine stukjes gesneden (echte mannen laten de zaadjes zitten)
150grspekdobbelsteentjes
2tlchinese fivespicevijfkruidenmix
scheutje slagroom of kookroom
8saucijsjesof 4 als ze groot zijn
zout en peper
Instructies
Breng de aardappelen in ruim water aan de kook. Wanneer de aardappelen 5 min koken, doe je de spruitjes en prei erbij. Kook nog 10 – 15 min tot de aardappelen gaar zijn. Giet de aardappelen en groenten af en doe ze daarna weer terug in de pan
Bak, terwijl de groenten koken, de spekjes in een kleine koekenpan krokant
Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en bak de saucijsjes in de gesmolten boter lekker bruin. Laat de worstjes met een deksel op de pan nog een minuut of 10-15 op laag vuur garen
Stamp de aardappelen en groenten met een stamper door elkaar. Giet de slagroom of kookroom erbij om je stamppot lekker smeuïg te maken.
Doe de fivespice, gesneden peper en spekblokjes bij de stamppot en roer nog eens flink door
Serveer de stamppot met de saucijsjes. Voor een extra knapperig effect kun je nog wat geroosterde hazelnoten aan de stamppot toevoegen