Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Vijgensalade met prosciutto en geitenkaas
Een lekker makkelijke salade van vijgen, prosciutto en geitenkaas
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
4-5
vijgen
50
gram
prosciutto
of andere lekkere rauwe ham
50
gram
geitenkaas
zachte
50
gram
rucola
balsamico of honing
Instructies
Snij de vijgen in kwartjes en scheur de plakken prosciutto in wat smallere reepjes
Scheur de geitenkaas ook in stukjes.
Doe de rucola verdelen over twee borden en leg de strookjes ham er op. Brokkel de geitenkaas erover en leg de partjes vijg her en der verspreid neer.
Besprenkel met de balsamico of honing
Gang:
Salade, Voorgerecht
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
vijgen
Dieetsoort:
glutenvrij
, Vegetarisch
Nutrition
Calorieën:
251
kcal
,
Koolhydraten:
20
g
,
Eiwit:
9
g
,
Vet:
16
g
,
Verzadigd vet:
7
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
2
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
6
g
,
Transvet:
0.04
g
,
Cholesterol:
28
mg
,
Natrium:
265
mg
,
Kalium:
380
mg
,
Vezels:
3
g
,
Suiker:
17
g
,
Vitamine A:
1003
IU
,
Vitamine C:
6
mg
,
Calcium:
111
mg
,
Ijzer:
1
mg