Verwarm de oven voor op 200°. Doe de wortel en de knolselderij in een braadslee en besprenkel ruim met olijfolie. Gooi hier 1tl gemalen peper en het zeezout bij. Hussel alles even lekker door elkaar en zet de braadslee voor 15 minuten in de oven
Verwijder bij 2 jalapeños de zaden en zaadlijsten en snij deze in dunne reepjes. De derde groene peper snijd je in dunne ringetjes (zaadjes lekker laten zitten). Hak de rode pepers in kleine stukjes. Omdat de pittigheid van de pepers sterker wordt in de oven, verwijder je eerst de zaden en zaadlijsten (als je de 'natte washandjes ervaring' wilt hebben laat je alles zitten).
Haal na een kwartier de braadslee uit de oven en voeg de puntpaprika, bloemkool, alle pepers en de tweede tl zwarte peper toe. Gooi er nog een scheut olijfolie door en hussel nog een keer door elkaar.
Rooster de schotel tot de knolselderij en wortel zacht en gaar zijn (een minuut of 20 tot 30). Serveer met een koud biertje of ander blusmiddel.