Geroosterde aubergine met geraspte kaas | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
4.5 van 2 stemmen

Snelle snack: Aubergine met geraspte kaas uit de oven

Supersnel en simpel. Geroosterde aubergine met gesmolten kaas uit de oven
Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 aubergines in plakken van ± 0,5 cm dik gesneden
  • 1 zakje geraspte oude kaas Old Amsterdam voor wat extra pit
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout & peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Strooi wat zout op de plakken aubergine en grill ze daarna met wat olie even in een koekenpan of grillpan. Ongeveer 1 minuut per kant is vaak al voldoende
  • Haal de aubergine uit de pan en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Leg op iedere plak een bergje geraspte kaas en maal hier wat verse zwarte peper overheen.
  • Zet de oven op grillen en grill de aubergine in de oven tot de kaas gesmolten is en een krokant korstje heeft.
  • Serveer de aubergine met wat andere snacks en een lekker drankje of als bijgerecht bij de maaltijd