blauwe kaaseet je vegan, laat de blauwe kaas dan weg!
Instructies
Doe het meel, het water, de appelcider en het zout bij elkaar in een kom en klop even door. Dek af met een theedoek en laat een nacht staan.
Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer het geheel weer goed door.
Je kunt de socca nu bakken in een koekenpan zoals een normale pannenkoek of in een oven. Verwarm de gril in dat geval voor op de hoogste stand en zet een gietijzeren pan vlak onder het gril rooster. Laat 15 minuten voorverwarmen, vet in met boter of olie en schep er dan 1/3 van het beslag in. Draai even rond zodat het beslag de pan bedekt en bak dan 2-3 minuten. Doe hetzelfde met de rest van het beslag.
Voor het beleg snij je de champignons en de groene asperges klein en de kerstomaatjes in halfjes.
Blancheer de asperges even kort in kokend water, giet af en bak alles tegelijk in een koekenpan. Doe op de socca en verkruimel de blauwe kaas erover. Verknip wat verse bieslook eroverheen en eet meteen