Let even op dat je hier gekookte kip gebruikt. De kip kook je dus eerst voor een kleine tien minuten in een pannetje met bouillon voor je verder gaat.
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 25 minutenmin
Totale tijd: 40 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediƫnten
250grkipgekookt in bouillon
1eidooier
1ei
125grbechamelsaus plus extra voor serveren
100mlslagroom
peper
zout
Instructies
Snij de kip in iets kleinere stukken en doe de stukken met de eidooier, het ei, de bechamelsaus en de slagroom bij elkaar in het bakje van een staafmixer of keukenmachine. Draai tot je een glad geheel hebt.
Breng op smaak met zout en peper.
Neem een vorm (wij gebruikten een rond metalen bakje van Ikea) en smeer die goed in met boter of olie. Niet vergeten!!
Doe je mengsel in het bakje en dek af met een stukje plastic folie.
Zet het bakje in een stoompan en laat dit ongeveer 25 minuten stomen tot het gezet is.
Keer om op een bord en serveer met geroosterd brood.