Breng 75 ml sake (giet de andere 75 ml in een glas), de mirin, sojasaus, suiker en de gembersiroop aan de kook in een steelpannetje en laat dit 5 minuten op laag vuur doorkoken. Af en toe doorroeren om aanbakken te voorkomen. Giet 1 of 2 lepels van de saus in een kleine ovenschaal en hou deze apart. De rest laat je in de pan zitten.
Rijg aan de satéprikkers om en om een stukje kip en een stukje bosui. Drink, terwijl je dit doet de sake in het glas op (hup SAKE!).
Verhit een grillpan of grillplaat en laat ondertussen de spiesjes in de ovenschaal even intrekken in de saus. Doe de spiesjes in de grillpan en keer ze iedere minuut. Bestrijk de spiesjes iedere keer met wat saus uit de ovenschaal wanneer je ze draait. Blijf keren en smeren tot de kip mooi bruin en gaar is (tussen de vier en zes minuten).
Serveren met witte rijst, noodles of als snack. Strooi er wat gebakken uitjes overheen en serveer de saus uit de pan ernaast in een schaaltje.