Een super eenvoudige en super lekkere vis en vlees combo uit de oven met een krokant kaaskorstje erop.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 2personen
Ingrediënten
2pangasiusfilets
4plakjesyorkhamin dunne reepjes gesneden
1middelgroot uifijn gesnipperd
1teenknoflookfijn gehakt
4elcrème fraiche
½tlgerookt paprikapoeder
1tlmosterd
100grgeraspte kaas1 zakje
20grbloem
Grof gemalen zwarte peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°
Fruit de gesnipperde ui met de knoflook even kort in een koekenpan. Wanneer de ui glazig is, haal je deze van het vuur. Doe de ui en knoflook samen met de crème fraiche in een bakje en roer even door. Doe dan de paprikapoeder en mosterd erbij en roer nog even goed door.
Wanneer de pangasiusfilets erg vochtig zijn dep je ze even droog met wat keukenpapier. Strooi de bloem met de zwarte peper op een bord en haal de filets even goed door dit mengsel.
Leg wat bakpapier op een ovenplaat en leg de pangasius hierop. Schep op iedere filet flink wat van de crème fraiche saus en sprenkel hier de reepjes ham overheen. Bestrooi de filets vervolgens royaal met de geraspte kaas (de reepjes ham moeten zo goed mogelijk met kaas bedekt zijn).
Zet de filets voor een minuut of 10 in de oven tot ze gaar zijn. Draai dan de ovenstand naar grillen en laat de kaas in een minuut of vijf nog even krokant worden.
Serveer de bescheiden surf en turf met een eenvoudige salade of bij pasta. Lekker!