Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.25
van
4
stemmen
Zelf havermelk maken
Zelf je eigen havermelk maken is heel eenvoudig met dit handige basis recept
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
10
minuten
min
Porties:
2
porties
Equipment
Blender
Ingrediënten
200
gram
hele havervlokken
500
ml
water
optioneel zoetstof
(dadels, ahornsiroop)
Instructies
Doe de havervlokken en het water bij elkaar in een blender of keukenmachine en laat even goed draaien.
Doe het over in een zeef met kaasdoek en laat uitlekken.
Je houdt ongeveer 300 ml havermelk over.
Gang:
Basis
Keuken:
Plantaardige keuken
Trefwoord:
havermout
Dieetsoort:
glutenvrij
Nutrition
Calorieën:
379
kcal
,
Koolhydraten:
68
g
,
Eiwit:
13
g
,
Vet:
7
g
,
Verzadigd vet:
1
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
2
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
2
g
,
Natrium:
19
mg
,
Kalium:
362
mg
,
Vezels:
10
g
,
Suiker:
1
g
,
Calcium:
60
mg
,
Ijzer:
4
mg