Het traditionele English Breakfast met heerlijke rösti rondjes
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 2personen
Ingrediënten
Voor de rösti:
2groteaardappelseerst wassen, dan pas schillen en dan raspen
1ei uit Barneveld
½uiuit Emmeloord, fijn gesnipperd
1teenknoflookuit Frankrijk, fijn gesnipperd
50grgeraspte kaas uit Gouda
Peper en zout
Voor de rest van het Brexit Breakfast:
12 eieren uit Barneveld
2varkens saucijzen uit Baambrugge
½ tomaat uit ’s Gravenzandein plakjes gesneden
2reepjes ontbijtspek uit Baambrugge uit Baambrugge
1klein blikje witte bonen in tomatensaus uit Zeeland
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de rösti in een grote kom en voeg flink wat peper en zout toe
Verhit boter in een koekenpan en schep dan een lepel van de aardappelmix in de pan. Zorg ervoor dat dit een soort pannenkoekje van ongeveer een centimeter hoog wordt. Wanneer je meer dan 1 rösti tegelijk wilt maken, let er dan op dat de pannenkoekjes niet tegen elkaar aankomen.
Bak de rösti op middelhoog vuur een minuut of vijf aan één kant. Daarna met een spatel voorzichtig omflippen en de andere kant ook voor 5 minuten bakken.
Doe ondertussen de saucijzen in een koekenpan en bak de worstjes om en om in ± 10 minuten gaar. Bak het ontbijtspek uit en laat ze hierna even kort uitlekken op wat keukenpapier
Verwarm de witte bonen in een steelpannetje op laag vuur en bak ondertussen de eieren in wat gesmolten boter.
Wanneer alles klaar is serveer je alles op een groot bord met als garnering wat schijfjes tomaat en een mooie plak geroosterd Hollands brood. En klaar is je Brexit Breakfast. Wie heeft de UK nu nog nodig met al deze prachtige ingrediënten uit de EU?