Engels ontbijt | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Bacon and eggs met rösti

Het traditionele English Breakfast met heerlijke rösti rondjes
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de rösti:

  • 2 grote aardappels eerst wassen, dan pas schillen en dan raspen
  • 1 ei uit Barneveld
  • ½ ui uit Emmeloord, fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook uit Frankrijk, fijn gesnipperd
  • 50 gr geraspte kaas uit Gouda
  • Peper en zout

Voor de rest van het Brexit Breakfast:

  • 1 2 eieren uit Barneveld
  • 2 varkens saucijzen uit Baambrugge
  • ½ tomaat uit ’s Gravenzande in plakjes gesneden
  • 2 reepjes ontbijtspek uit Baambrugge uit Baambrugge
  • 1 klein blikje witte bonen in tomatensaus uit Zeeland

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de rösti in een grote kom en voeg flink wat peper en zout toe
  • Verhit boter in een koekenpan en schep dan een lepel van de aardappelmix in de pan. Zorg ervoor dat dit een soort pannenkoekje van ongeveer een centimeter hoog wordt. Wanneer je meer dan 1 rösti tegelijk wilt maken, let er dan op dat de pannenkoekjes niet tegen elkaar aankomen.
  • Bak de rösti op middelhoog vuur een minuut of vijf aan één kant. Daarna met een spatel voorzichtig omflippen en de andere kant ook voor 5 minuten bakken.
  • Doe ondertussen de saucijzen in een koekenpan en bak de worstjes om en om in ± 10 minuten gaar. Bak het ontbijtspek uit en laat ze hierna even kort uitlekken op wat keukenpapier
  • Verwarm de witte bonen in een steelpannetje op laag vuur en bak ondertussen de eieren in wat gesmolten boter.
  • Wanneer alles klaar is serveer je alles op een groot bord met als garnering wat schijfjes tomaat en een mooie plak geroosterd Hollands brood. En klaar is je Brexit Breakfast. Wie heeft de UK nu nog nodig met al deze prachtige ingrediënten uit de EU?