Melk voor de bechamelsauseven kijken op de verpakking hoeveel je nodig hebt
1glas rode wijn
Instructies
Zet de twee glazen wijn binnen handbereik op het aanrecht.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rul het gehakt met wat boter in een koekenpan en gooi na een minuut of 3 de Italiaanse kruiden erbij. Wanneer het gehakt lekker bruin is, doe je de rest van de ingrediƫnten voor de saus erbij en roer even door. Laat de saus op laag vuur nog een minuut of 5 pruttelen. Wanneer de saus te dik lijkt te worden, giet je er nog wat melk bij. Als het goed is staat er nu nog 1 glas wijn op het aanrecht. Neem hier een slokje van.
Terwijl de saus pruttelt bak je de ui en champignons samen in een kleine koekenpan. Doe er wat peper en zout bij. In een tweede koekenpan (of nog beter: een wok) roerbak je de spinazie en de knoflook in wat olie. Ook hier wat peper en zout bij doen. Neem weer een slokje wijn en pak daarna een diepe ovenschaal van glas of keramiek.
Maak de bechamelsaus zoals de verpakking dit aangeeft (je kunt ook zelf van scratch een bechamelsaus maken, maar vandaag ben ik lui dus neem ik die uit een pakje). Wanneer je voor de derde keer een slok wijn neemt, bereid je jezelf mentaal voor op het opbouwen van de lasagne.
Opbouwen van de lasagne: schep een flinke lepel saus in de ovenschaal en bedek hiermee de hele bodem. Leg hierop een laagje van de lasagnebladen. Vervolgens schep je de uienchampignon mix op de bladen en die spreid je gelijk uit over de bladen. Bedek met weer een flinke soeplepel saus. Bedek met weer een laag lasagnebladen. Hierop leg je de spinazie en knoflook en die spreid je gelijkmatig uit over de hele oppervlakte. Weer een laagje saus over de spinazie en daarop een laag bladen. Giet over deze laag lasagnebladen een lepel saus en leg de plakken kaas op de saus. Hierop komt weer een laag lasagnebladen en een lepel saus. Leg de repen ontbijtspek in de breedte over de laag saus en giet hier de laatste lasagnesaus overheen. Bedek met een laatste laag lasagnebladen. Hierop giet je de bechamelsaus en ook die verdeel je dusdanig dat ieder stukje van de lasagnebladen bedekt is. Strooi hierover een dikke laag geraspte kaas.
Zet de ovenschaal voor een minuut of 25 in de oven en draai de oven de laatste vijf minuten naar grill stand voor een lekker krokante kaaskorst.
Zet de ovenschaal in het midden van de tafel en serveer brood met kruidenboter of een frisse salade naast de lasagne di Dudie.