Hier maak je minstens tien burgers mee. Meer als je ze niet te dik maakt, dus bewaar wat ruimte in de vriezer of halveer het recept.
Porties: 10kroketburgers
Ingrediënten
250grboter
350grpatentbloem
1literrunderbouillon
35grverse peterselie
200grpittige chorizo
100grgekookte ham
1elgedroogde chipotle pepers
Om te rollen
panko of paneermeel
2-3eieren
bloem
olie om ze te bakken
Voor de saus
2elHellmann'sper hamburger
1elmosterdper hamburger
Instructies
Begin met het smelten van de boter in een flinke pan. Als de boter gesmolten is doe je de bloem erbij en roer dit tot een egale massa. Bak dit even mee maar kijk uit dat de roux niet verkleurt.
Voeg vervolgens de bouillon er beetje bij beetje bij. Je moet een egale stevige massa hebben. Stel je voor dat je er straks mee moet kunnen rollen. Haal van het vuur.
Snij de chorizo, de peterselie en de ham zo fijn mogelijk. Doe dit met de chipotle bij de ragout en meng het goed door.
Neem een bakblik en beleg dit met plasticfolie. Spreid hier de ragout over uit en zet minimaal een aantal uur in de koeling. Het moet echt koud zijn.
Keer het bakblik daarna om en snij de ragout in stukken. Vorm hier burgers van.
Maak ze niet te dik!
Doe elke burger eerst door de bloem, dan door geklopt ei en daarna door de panko. Herhaal de ei en de panko nog een keer voor een extra krokant korstje.
Verhit de zonnebloemolie tot 160˚C. Bak de kroketburgers in ongeveer 5 minuten gaar en goudbruin.
Serveer op een broodje met sla, tomaat en de mosterdsaus