Maak indruk op je gasten door je zelf gemaakte fudge op tafel te zetten. Super makkelijk, simpel en waanzinnig lekker
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Koeling: 4 uuruur
Totale tijd: 15 minutenmin
Porties: 4-8 personen
Ingrediƫnten
200grwitte chocola
200grmelkchocola
30grboter
1blikjegecondenseerde melk
2elpistache nootjesgrof gehakt
1elgemalen kokos
50grzoete kersenontpit en in plakjes gesneden
Instructies
Je gaat twee verschillende lagen fudge op elkaar maken, dus begin met het smelten van 15 gr boter in een schaaltje. Doe dit bij voorkeur au bain Marie of ander in een steelpannetje, maar dan moet je goed opletten dat het pannetje niet te heet wordt
Wanneer de boter gesmolten is, brokkel je de melkchocola erin en laat deze meesmelten.
Als de chocola bijna gesmolten is, voeg je de helft van het blikje gecondenseerde melk toe. Blijf roeren tot de chocola helemaal gesmolten is en daarna roer je de gehakte pistachenootjes erdoorheen. Zet een laag bakblik klaar en bedek de binnenkant met bakpapier. Laat de randen van het papier uitsteken, zodat je de fudge straks makkelijk uit het blik kunt tillen.
Giet het pannetje uit in het bakblik en spreid de fudge gelijkmatig uit over de bodem. Dan zet je het bakblik voor een klein uurtje in de koeling zodat de fudge kan opstijven.
Smelt op dezelfde manier weer een keer 15 gr boter in een schaaltje of pannetje en doe hier de witte chocola bij. Wanneer de chocola bijna gesmolten is, giet je de rest van de gecondenseerde melk erbij en tenslotte roer je de kersen en gemalen kokos er doorheen.
Haal het bakblik uit de koelkast en giet de fudge met kersen op de eerste laag fudge die nu al wat harder is.
Weer gelijkmatig verspreiden en dan het blik voor een uur of vier in de koelkast. En zo maak je in een handomdraai zelf fudge.