Een heerlijke en feestelijke taart met een volwassen bite door wat romige Baileys aan de vulling toe te voegen.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 45 minutenmin
Totale tijd: 55 minutenmin
Porties: 8personen
Ingrediënten
1pak kant en klaar bladerdeeg op rolvan die rollen die nog afgebakken moeten worden
500grvers fruitik heb aardbeien en bessen gebruikt, maar kersen of ander zoet fruit kan ook
150grsuiker
25grmaizena
120mlBaileys
50grbitterkoekjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°
Zodra de oven warm is bak je de bodem eerst blind. Druk het bladerdeeg goed in de vorm. Leg hier een stuk bakpapier op en vul dit met bakbonen of gebruik droge peulvruchten. Bak eerst 15 minuten. Haal daarna de vorm eruit, verwijder het bakpapier en de bonen en smeer in met eigeel. Bak nog eens 10 minuten.
Maak het fruit schoon en doe het in een steelpannetje. Breng op middelhoog vuur langzaam aan de kook en blijf regelmatig roeren, zodat het fruit niet aanbrandt. Laat het fruit een minuut of 5 op laag vuur pruttelen (wel af en toe blijven roeren).
Meng in een kom de suiker, maizena en Baileys tot een glad mengsel en giet dit bij het pruttelende fruit. Goed doorroeren en nog een minuut of drie zachtjes laten meekoken.
Giet de fruitvulling in de vorm en smeer gelijkmatig uit.Verbrokkel de bitterkoekjes tot kleine stukjes en laat ze in de taartvulling vallen.
Zet daarna de taartvorm voor een kleine kwartier in de oven tot het korstdeeg mooi goudbruin is van kleur.
Laat vervolgens de taart nog minimaal een uur afkoelen (zet maar lekker in de koelkast) en snij daarna mooie punten uit de taart. Heerlijk voor bij de koffie of als nagerecht met een mooie bol roomijs erbij.