Zelf muhammara maken | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Muhammara

Oorspronkelijk gebruikt Natascha in dit gerecht molasse van granaatappel maar met honing was het ook erg lekker. Gebruik je de granaatappel dan is het recept ook veganistisch. Ik heb nog wat meer dingen aangepast. Het originele recept vind je in Natascha's boek Share
Totale tijd: 10 min

Ingrediƫnten

  • 300 gr geroosterde paprika ik had gele liggen maar rode is mooier!
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr couscous bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • 50 gr walnoten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 el honing
  • 1/2 tl gedroogde munt
  • 1/2 el koriander gemalen
  • 1/2 tl komijn gemalen
  • 1/4 tl chilipoeder
  • zeezout
  • peper
  • honing naar smaak

Instructies

  • Doe de paprika, couscous, knoflook en walnoten bij elkaar in de kom van een keukenmachine. Draai tot een puree.
  • De rest van de ingredienten kun je er gewoon doorheen roeren. Proef en breng op smaak naar wens.
  • Bestrooi voor het serveren nog met walnoten of gedroogde munt en wat olijfolie.
Auteur: Natascha Boudewijn