Doe de mandarijn in een kleine steelpan op hoog vuur en voeg genoeg water toe om te bedekken. Verzwaar met een deksel of schoteltjes en breng aan de kook. Verlaag de temperatuur naar medium en kook 30-40 minuten of tot de mandarijn zacht is. Laat afkoelen, en bewaar de kookvloeistof.
Doe de mandarijn in de keukenmachine en draai tot een gladde pasta. Doe 250 ml van de kookvloeistof en 110 gr suiker in een pan op medium vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en kook voor 8-10 minuten of tot het iets dikker is geworden. Zet apart.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Verhit de room in een steelpan op medium tot tegen het kookpunt. Haal van het vuur en zet apart. Doe de eieren, resterende suiker, vanille en mandarijnpasta in een kom en mix het samen. Langzaam voeg je de room erbij tot het goed gemengd is. Zet apart.
Snij elke snee brood in vier vierkantjes. Verdeel het brood over een ovenschaal met anti aanbakpapier. Giet het room mengsel erover en bestrooi met de witte suiker. Zet op een bakplaat en laat even tien minuten rusten. Bak 15-20 minuten of tot goudbruin en stevig.
Laat weer tien minuten staan. Doe de mandarijnpartjes bij de mandarijnsiroop en schud even om het te combineren. Bestuif de pudding met poedersuiker en gebruik de mandarijnsiroop bij het serveren