Hoe maak je vegan mayonaise | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Vegan mayonaise

Totale tijd: 10 min
Porties: 300 ml

Ingrediƫnten

  • 125 ml sojamelk let goed op dat er geen suiker in zit
  • 15 ml citroensap 1 eetlepel vers
  • 1 tl appelciderazijn
  • 1 tl bruine rijstsiroop
  • 3/4 tl fijn zeezout
  • 1/4 tl mosterdpoeder is oa verkrijgbaar bij de Albert Heijn
  • 250 ml druivenpitolie

Instructies

  • Meng de sojamelk, het citroensap, de azijn, de rijstsiroop, zout en mosterdpoeder in een blender. Zet de blender op de hoogste stand.
  • Zet de blender op de laagste stand en voeg de olie langzaam en in een dun straaltje toe. Het mengsel wordt geleidelijk dikker en verandert in een witte luchtige mayonaise.
  • Schep in een luchtdichte doos. In de koelkast blijft de mayonaise 3 tot 4 weken goed.
Gang: Bijgerecht