Broodpudding van zuurdesem met blauwe bessen | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Broodpudding met zuurdesem brood en blauwe bessen

Je kunt deze heerlijke broodpudding zo serveren of het extra luxe maken door er vanille-ijs en/of slagroom bij te geven. Maar hou er rekening mee dat het machtig is!
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 35 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • paar sneetjes zuurdesem brood in blokjes gesneden met of zonder korst
  • 3 eieren
  • 1/2 pot lemon curd wij gebruikten die van Chivers
  • 70 gr suiker
  • 500 ml slagroom
  • 150 gr blauwe bessen
  • 50 gr rozijnen
  • 2 tl vanille
  • kokosrasp voor ervoer

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Meng de suiker, vanille en de eieren en roer dit goed door. Voeg lemon curd toe en zorg dat alles gemengd is.
  • Verwarm de slagroom (niet koken) en meng al roerend het eimengsel erdoor. Roer de rozijnen erdoor.
  • Doe de stukjes brood in een ovenschaal en giet het roommengsel eroverheen. Schud even met de schaal zodat alles goed gemengd is. Strooi de blauwe bessen er overheen en een beetje van de kokosrasp. Zet in de oven voor een minuut of twintig of tot de broodpudding goudbruin is.
  • Voor serveren bestrooi je het nog een keer met de kokosrasp.