Verwarm de oven voor op 175˚C. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Meng in een kom de bloem, suiker, citroenrasp , zout en bakpoeder.
In een aparte kom meng je de lijnzaad drink, olie, eieren, citroensap, vanille en amandelextract
Voeg de natte ingrediënten langzaam bij de droge ingrediënten. Roer tot gecombineerd. Schenk in het klaarstaand cakeblik.
Bak voor 1 uur en 15 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. (check vanaf 1 uur regelmatig even of de cake al bruin wordt. )
Laat afkoelen op een rek voor 15 minuten. Maak de zijkanten los met een mes en laat voorzichtig uit de cakevorm komen. Laat volledig afkoelen op een rek.
Als het brood helemaal is afgekoeld maak je de citroenglazuur. In een kleine kom combineer je poedersuiker, citroensap en amandelextract. Roer tot glad. Voeg suiker toe als het te dun is of een klein beetje citroensap als het te dik is.