1Bosje verse tijmhiervan alleen de blaadjes gebruiken
1Bosje oregano
1Bosje platte peterselie
2takjes rozemarijnalleen de blaadjes gebruiken
Bosje bieslook
1elchilivlokken
1tlmosterd
4tenen knoflook
1uifijn gesnipperd
2elrode wijnazijn
100mlgoede olijfolie
Voor de wraps:
500grbavette
4tacowraps
4gerookte paprika’sin dunne reepjes gesneden
2tomatenin dunne plakjes gesneden
50grrucola
Instructies
Om de chimichurrisaus te maken:
Gooi alle ingrediënten behalve de olie in de blender of staafmixer en even kort blitzen tot het een dikke puree is.
Hierna olijfolie toevoegen tot je een dikke, rijke saus hebt.
Peper, zout naar smaak toevoegen.
En klaar is je chimmichurri
De Bavette bereiden
Het is het lekkerst om de bavette op de barbecue te bereiden. Voor de bereidingstijd heb ik de instructies op vlees.nl gevolgd en hiermee kreeg ik de bavette perfect rosé gebakken
Je kunt de bavette ook in de koekenpan bakken en dan op de volgende manier:
Verhit olie in een goede koekenpan en bak vervolgens de bavette twee minuten op iedere kant
Laat hierna de bavette nog vier minuten op laag vuur wat doorgaren en keer het vlees nog een keer na twee minuten
Laat hierna het vlees in aluminiumfolie verpakt nog een minuut of zes rusten
Snij dunne plakjes van de bavette (op de draad snijden, he? Anders moet je zo hard kauwen)
Wraps bouwen
Neem een tacowrap en beleg deze met de rucola, paprikareepjes en plakjes tomaat. Leg hierop wat plakjes bavette en lepel er een lekkere portie chimmichurri saus overheen.
Rol de wrap op en je hebt een heerlijke fingerfood wrap van vangvlees.