Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van 1 stem
Aspergesalade met tomaat
Een lekker snelle en zomerse salade met asperges, tomaat en een zachtgekookt eitje
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
1
persoon
Ingrediënten
2
eieren
100
gr
groene asperge
puntjes
6
tomaten
ik gebruikte gele en rode
radijskiemen
om te serveren
2
el
dukkah
olijfolie
peper en zout
Instructies
Kook de eieren zoals je ze graag eet. Bereid ondertussen de rest van je salade.
Kook de asperges kort in kokend water, giet af en spoel na met koud water.
Snij de tomaten in plakken en leg in een bord of schaal. Doe de asperges erbij, wat peper en zout en strooi wat van de radijskiemen erover.
Snij de eitjes doormidden en leg op je salade, besprenkel met olijfolie en bestrooi met dukkah.
Gang:
Salade
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
asperges, eieren, tomaten
Nutrition
Calorieën:
397
kcal
,
Koolhydraten:
38
g
,
Eiwit:
23
g
,
Vet:
20
g
,
Verzadigd vet:
4
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
4
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
10
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
327
mg
,
Natrium:
166
mg
,
Kalium:
2192
mg
,
Vezels:
13
g
,
Suiker:
22
g
,
Vitamine A:
7382
IU
,
Vitamine C:
107
mg
,
Calcium:
161
mg
,
Ijzer:
6
mg