Pak 6 satéprikkers en laat deze weken in een bakje water. Of pak stalen prikkers wanneer je die hebt
Steek de barbecue in de fik, zodat je straks de gehakkebab kunt gaan grillen. Wanneer je de julienne gesneden komkommer en wortel feestelijk wilt laten krullen, leg je de reepjes een paar minuten in badje van ijswater.
Meng in een grote schaal de ui, ras el hanout, harissa, gesneden munt en koriander goed door het gehakt. Draai van het gehakt 18 kleine balletjes en rijg deze aan de satéprikkers. Drie per stokje is prima.
Roer de yoghurt en tahini door elkaar om een frisse saus voor bij je kebab te maken. Op smaak brengen met wat peper en zout
Grill de kebabballetjes op de barbecue in ongeveer 10 minuten gaar en leg na een minuut of vijf ook de citroenparten even op het grillrooster. Door de citroenen even te roosteren worden ze sappiger en krijgen ze ook meer smaak
Wanneer de balletjes gaar zijn, pak je een Arabisch platbrood en smeert hier een lepel van de yoghurtsaus op. Pak een stokje met ballen en leg deze in het midden op het platbrood.
Garneer de julienne groente en uienringetjes aan de zijkant van de gehaktballetjes en leg een kwart geroosterde citroen aan de andere kant. Sprenkel tenslotte wat chilivlokken over de gehakkebab en maak af met wat blaadjes munt en koriander. En hatseflats: daar is jouw zelf gemaakt gehakkebab.
Tip: wanneer je van nog pikanter houdt, rooster je ook wat Jalapeñopepers op de grill en serveer je dezebij de gehakkebab