Ik gebruikte voor dit recept noodles gemaakt van bruine rijst en amaranth, maar je kunt natuurlijk ook gewone noodles gebruiken. Misopasta kun je vinden bij winkels als ekoplaza of online. Ik heb het nog niet in de supermarkt gezien. Kun je het niet vinden dan kun je het eventueel ook weglaten.
Begin met het schoonmaken van de snijbiet. Snij de stengels los van de bladeren in een V-vorm (langs de nerf snijden dus) en snij de stengels in plakjes.
Rol de bladeren strak op en snij deze ook in plakjes en snij deze dan nog een keer extra doormidden.
Neem een grote hapjespan en verhit hierin de olijfolie.
Voeg de spekblokjes toe en bak deze even uit. Voeg de ui, knoflook en de snijbietstengels toe en bak dit ongeveer 10 minuten op rustig vuur. Voeg 1 tl chilivlokken toe en peper en zout om het mengsel op smaak te brengen. Voeg de bladeren toe en roerbak mee tot ze slinken.
In een steelpannetje doe je de tomatenblokjes met de misopaste en de harissa en kook dit een beetje in zodat de tomatensaus iets dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper
Kook ondertussen de noodles gaar in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng de tomatensaus met je snijbietmengsel en serveer met de noodles.