Doe de amandel, boekweit, chia, vlozaad, sesamzaad, zonnebloempitten, zout en kokosolie en water (de 625 ml) in een grote kom en meng om te combineren. Zet 6 uur apart of laat het een nacht staan om te weken.
Terwijl het mengsel weekt kun je de quinoa vast bereiden (met de extra 250 ml water) volgens de gebruiksaanwijzing (ongeveer 15 minuten koken). Giet af en zet apart om volledig af te koelen.
Verwarm de oven voor op 160˚C. Voeg de quinoa toe aan je noten en zaden mengsel en mix het goed om te combineren. Breek grote klonten even apart met je lepel.
Druk het stevig in een cakeblik van 11 bij 21 cm dat je hebt bekleed met bakpapier. Doe de extra zonnebloemzaadjes erop en druk het nog eens stevig aan. Bak in de oven voor 1 uur en 30 minuten.
Haal voorzichtig uit je bakblik, pel het bakpapier ervan af en zet op een (ovenbestendig) rekje boven een bakplaat. Zet weer terug in de oven en bak nog eens voor 1 uur en 15 minuten of tot goudbruin en gaar. Laat volledig afkoelen voor je het snijd.