Lekker als ontbijtje of als dessert! Serveer met vers fruit, een bolletje ijs en lekker veel poedersuiker
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 15 minutenmin
Porties: 2personen
Ingrediënten
3eierengesplitst
50grsuiker
200mlvolle melk
150grbloem
snufje zout
Instructies
Klop de eiwitten stijf. Voeg hier beetje bij beetje de helft van de kristalsuiker aan toe tot er stevige glanzende pieken ontstaan.
Klop ondertussen in een andere kom de eidooiers op, samen met de rest van de kristalsuiker. Voeg hier de volle melk, de bloem en een snufje zout aan toe. Klop dit even goed door tot een glad en klontvrij mengsel. Spatel er vervolgens voorzichtig de geklopte eiwitten door.
Verhit een klontje boter in een koekenpan. Schep een flinke lepel van het kaiserschmarrnbeslag in de pan. Laat de onderkant van de 'pannenkoek' licht stollen en scramble het geheel vervolgens met behulp van een spatel. Bak de Kaiserschmarrn goudbruin en gaar.