Maak de teryakisaus door de honing, gember, knoflook, tamari en water in een kleine kom te mengen. Zet apart.
Maak de sesamdressing door sesamolie, tamari en azijn samen te doen in een klein kommetje en zet apart.
Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal ze fijn tot het de consistentie heeft van rijst of couscous. Rasp de courgette op de grove kant van een blokrasp.
Verhit een grote anti aanbak pan of wok en bak hierin op hoog vuur de bloemkool met het zout voor 3-4 minuten of tot goed warm. Voeg de courgette toe en bak even mee. Doe over in een grote kom en zet apart.
Maak de cashewtopping door de cashewnoten en de sesamolie in een pannetje te roosteren en drizzle hier de honing overheen. Bak tot goudbruin en haal uit de pan. Laat afkoelen en hak in stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip voor 4-5 minuten aan elke kant of tot goudbruin en bijna gaar. Voeg de teryaki saus toe aan de kip en bak nog eens voor een minuut of vier. Draai de kip halverwege om zodat beide kanten met de saus zijn bedekt. Haal de kip uit de pan, snij in plakken en voeg weer toe aan de saus. Voeg de sesamdressing eraan toe en roer goed om.
Verdeel de bloemkoolcouscous over vier borden en verdeel de kip hierover. Het restant van je dressing verdeel je over de borden en bestrooi met de cashewtopping.