Wat is kailan | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Kailan (Chinese broccoli) met knoflook en oestersaus

Totale tijd: 15 min
Porties: 1 persoon

Ingrediƫnten

  • 1 bos kailan Chinese broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gember geraspte verse
  • 2-3 el oestersaus
  • 1 el sesamzaadjes geroosterde
  • olie om te bakken

Instructies

  • Snij de stelen van de kailan in stukjes en blancheer deze even voor een paar minuten in kokend water. Haal eruit.
  • Snij de rest van de kailan grof. Het slinkt heel erg dus hoeft niet te klein. Verhit de olie in een wok en doe hier eerst de stengels bij. Voeg de knoflook en de gember toe en bak even goed mee.
  • Doe de rest van de kailan erbij en wok tot het geslonken is. De stengels zullen nog knapperig zijn. Doe op het laatst de oestersaus erbij, verhit even kort en serveer met de sesamzaadjes.
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: Chinese broccoli, kailan