Kook de noodles, giet af en bewaar in koud water tot gebruik.
Snij de (Chinese) bieslook in stukken van 2 cm. Zet een paar apart voor de garnering. Was de taugé en bewaar de helft om er vers bij te geven. Snipper de sjalotjes en snij de knoflook fijn. Meng ze samen.
Gebruik een wok en verhit deze op hoog vuur. Doe olie in de wok en rooster de pinda’s. Verwijder uit de wok. Voeg sjalotjes, knoflook en kip toe en roerbak tot ze bruin worden.
Voeg de noodles toe aan de wok. Roerbak vlug om plakken te voorkomen Voeg tamarind pasta, suiker, vissaus en chili peper toe. Roerbak op hoog vuur. Als je veel vocht ziet is je wok niet heet genoeg. Zet het vuur in dat geval hoger.
Maak ruimte voor het ei door de noodles aan de kant te schuiven. Breek het ei in de wok en scramble tot alles bijna is gekookt. Roer het ei door de noodles heen.
Bestrooi met witte peper. Voeg taugé toe en bieslook. Roer nog een paar keer door.
Doe op je borden en bestrooi met gemalen peper en de pinda’s. Serveer heet met een limoenschijftje, bieslook en de rauwe taugé.