Doe de geraspte courgetten en zoete aardappel bij elkaar in een vergiet. Bestrooi met zeezout en laat 15 minuten even staan om goed uit te lekken. Knijp het vocht er vervolgens uit voor je de geraspte groente bij de rest doet.
Doe de eieren, amandelmeel, kruiden en peper in zout in een kom bij elkaar en klop even door. Voeg de uitgeknepen groente en de venkel toe en roer alles goed om tot het een beetje sticky wordt. Verhit een koekenpan met wat kokosolie en vorm met je handen een klein burgertje. Ongeveer 5-6 cm groot. Niet te groot dan vallen ze uit elkaar. Maak eerst een test burgertje om te kijken of het uit elkaar valt en of de smaak naar wens is. Voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.Als het te droog is wil een extra ei ook nog wel eens helpen.
Bak elk courgette burgertje op medium hoog vuur ongeveer 4 minuten per kant of tot goudbruin. Bak ze niet te snel. Je wilt wel dat de zoete aardappel een beetje gaart.
Serveer je burgertjes met veldsla, tomaatjes en avocado en maak een dressing van de mayonaise en mango azijn.