Lamsgehakt balletjes met noten | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Gehaktballen van lamsgehakt met noten en munt

Lekkere gehaktballetjes van lam met wat frisse munt en gehakte noten.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gr lamsgehakt bij voorkeur van Texels lam
  • 3 el verse munt fijngehakt
  • 1 el pecannoten fijngehakt
  • 1 el cashewnoten fijngehakt
  • 1 el hazelnoten fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • 0,5 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 ei
  • 2 el amandelmeel
  • 1 tl vers gemalen zwarte peper
  • 1 citroen alleen de geraspte schil

Instructies

  • Meng alle ingrediĆ«nten in een kom en draai van het gehakt ballen die iets kleiner zijn dan een tennisbal.
  • Zet de gehaktballen even een kwartiertje in de koeling.
  • Braad de ballen in een koekenpan met olijfolie, boter of kokosolie rondom bruin in ongeveer 5 minuten en laat ze dan nog op laag vuur met gesloten deksel nog in een kwartier gaar sudderen.
  • Als groente kun je er lekker gegrilde aubergine en courgette bij serveren. Wel lekker om de groenten voor het grillen nog even in te smeren met wat kruiden (bijvoorbeeld: een beetje Ras el Hanout of zo).